Zoete Aardappelen en Bloemkool

ZOETE AARDAPPELEN EN BLOEMKOOL

 

Ingrediënten  voor vier

·         3 zoete aardappelen

·         1 bloemkool

·         1 ui

·         2 teentjes knoflook

·         olijfolie

·         snufje zout

·         750 milliliter groentebouillon

·         optioneel: paar snufjes Garam Masala

Garam masala is een geroosterd mengsel van specerijen uit India.

 

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de bloemkool en snijd in kleine roosjes. Bestrooi eventueel met een paar snufjes Garam Masala. Vet een bakplaat in met olie en leg daar de bloemkool op.

Pel de ui en knoflook en hak fijn.

Schil de zoete aardappelen.

 

Bereiding

Besprenkel de bloemkool met olijfolie en rooster ze in 20 – 30 minuten goudbruin.

Controleer regelmatig of de roosjes niet te bruin worden.

Snijd de zoete aardappelen in grote stukken. Breng de bouillon aan de kook in een grote pan en voeg de aardappel, ui, knoflook  toe. Laat op laag vuur koken  tot de aardappelen gaar zijn. Voeg de bloemkool erbij.

Pureer de helft van de soep in een keukenmachine of blender en roer door de niet gepureerde helft.

 

©SoupShack met Ballen

soupshackmetballen@gmail.com

bit.ly/soupshackmetballen