Yoghurt Munt saus

YOGHURT-MUNT- SAUS

Lekker bij een stukje vlees.

 

Ingrediënten

·         300 gram Griekse yoghurt

·         10 takjes munt

·         1 rode peper eventueel zonder zaadjes fijngesneden

·         2 teentjes knoflook fijngesneden

·         1 centimeter gemberwortel theelepels geraspte

·         1 kleine of een ½ rode ui fijngesneden rode ui

·         2 theelepels honing

·         zout

·         een snufje cayennepeper

 

Voorbereiden

Was de munt en laat goed drogen.

Rits de blaadjes van de steeltjes en hak fijn. Je hebt minstens zes eetlepels nodig.

Was de peper, snijd doormidden, verwijder de zaadjes en snijd de peper fijn.

Pel de knoflook en hak fijn.

Rasp de gember.

Pel en snijd de ui fijn.

 

Bereiden

Meng alle ingrediënten goed doorelkaar en laat een paar uur in de koelkast staan zodat alle smaken zich goed vermengen.

 

©SoupShack met Ballen

soupshackmetballen@gmail.com

bit.ly/soupshackmetballen