Tomatenrisotto met Champignons en Courgette

Tomatenrisotto met champignons en courgette

 

Ingrediënten voor vier

·         olijfolie

·         1 ui

·         1 teentje knoflook

·         250 g risottorijst

·         100 ml witte wijn

·         600 ml groentebouillon

·         1 courgette

·         250 g kastanjechampignons

·         250 gram kleine tomaatjes

·         ½ bosje platte peterselie

·         100 g Parmezaanse kaas

 

Voorbereiden

Pel en sniper de ui en knoflook.

Verwijder met een stukje keukenpapier of een zacht borsteltje de aarde van de champignons en snijd in plakjes.

Was de courgette en snijd in blokjes.

Was de tomaatjes en snijd in vieren.

Was de kruiden, dep droog en snijd fijn.

Schaaf de helft van de kaas in flinters en rasp de rest.

 

Bereiden

Verwarm een scheut olijfolie in een pan met een dikke bodem.

Fruit op een laag pitje de ui en knoflook.

Schep de rijst erdoor en bak 2-3 minuten mee tot de korrels glanzen.

Schenk de wijn erbij en verwarm de rijst tot het vocht bijna verdampt is.

Voeg 300 milliliter bouillon toe en kook de rijst in open pan in 20 minuten zachtjes gaar.

Roer regelmatig en schenk er steeds als de rijst het vocht heeft opgenomen een scheut bouillon bij.

Verhit ondertussen een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de courgette, champignons en tomaatjes 4 minuten op middelhoog vuur.