Stoofperen

Stoofperen

Het is stoofperentijd.

Stoofperen kun je koud of warm eten en zijn lekker bij wild of stoofvlees, maar ook als dessert, bijvoorbeeld met een bolletje ijs.

 

Basisrecept

ingrediënten

·         1 kg stoofperen

·         2 deciliter bessensap

·         pijpkaneel

·         suiker

·         water

·         20 gram maïzena of een ander bindmiddel

·         kaneel

 

Bereiding

Schil de peren. Laat het steeltje zitten en laat de peren heel.

Zet de peren op met de bessensap, suiker naar smaak, pijpkaneel en zoveel water dat ze bijna onderstaan.

Laat de peren 3 à 4 uur zacht koken tot ze gaar en mooi rood van kleur zijn.

Neem de vruchten met een schuimspaan uit het vocht.

Meng het bindmiddel aan met water tot een dun papje en bind hiermee de saus.

Maak deze op smaak af met suiker en kaneel en giet de saus over de peren.

 

Kruidige stoofpeertjes

IngrediëntenBovenkant formulierOnderkant formulierBovenkant formulier

·         1 citroen

·         1 sinaasappel

·         1 kg stoofpeertjes

·         suiker

·         1 laurierblaadje

·         3 kruidnagels

·         1 kaneelstokje

·         200 deciliter bessensap

·         water

 

Bereiding

Boen de sinaasappel en citroen schoon.

Schil met een dunschiller de oranje schil van de sinaasappel en de gele schil van de citroen.

Schil de peren, maar laat het steeltje zitten.

Breng de peren met de bessensap, citrusschil, het kaneelstokje, de kruidnagels, het laurierblaadje en de suiker aan de kook. Laat op laag vuur 45 min. koken zonder deksel op de pan. Serveer de peren warm, lauw of koud.

 

©SoupShack met Ballen

soupshackmetballen@gmail.com

bit.ly/soupshackmetballen