Stampot Rauwe Andijvie

Stampot rauwe andijvie

 

Ingrediënten  voor vier

·         struik andijvie

·         1 kilo aardappelen

·         1 eetlepel mosterd

·         beetje warme melk

·         peper & zout

eventueel

·         250 gram magere spekreepjes

of

·         klont boter

 

Voorbereiden

Schil de aardappelen, snijd in stukken kook gaar, giet af en laat op laag vuur droogstomen.

Bak de spekreepjes in een pan. Olie of boter gebruiken is niet nodig.

Was de andijvie goed zodat al het zand en eventuele beestjes (slakken ;o) zijn verwijderd zijn. Laat goed uitlekken en snijd in repen.

 

Bereiden

Stamp de aardappelen en maak puree met de warme melk en wat spekvet of een klont boter.

Breng de puree op smaak met de mosterd, peper en zout. Voeg de rauwe andijvie toe hand voor hand toe. Roer alles goed om en controleer de smaak.

Voeg op het laatste moment de spekreepjes toe.

 

TIP

Andijvie over? Doe in een plastic zak of bewaardoos en zet in de groentela van de koelkast. Gebruik de volgende dag als sla met een eenvoudige vinaigrette.

Meng 3 delen olijfolie met 1 deel wijnazijn. Voeg naar smaak zout, peper, verse tuinkruiden, een theelepel mosterd, een theelepel kappertjes, knoflook en honing toe.

 

©SoupShack met Ballen

soupshackmetballen@gmail.com

bit.ly/soupshackmetballen