Spruiten anders…

SPRUITEN ANDERS

 

Ingrediënten voor vier

•           600 gram kruimige aardappels

•           500 gram spruitjes

•           250 gram gerookte spekreepjes

•           100 gram gedroogde abrikozen

•           2 theelepel kerriepoeder

•           100 milliliter melk

•           25 gram boter

•           peper

 

Voorbereiden

Schil en snijd de aardappels in gelijke stukjes.

Maak de spruitjes schoon, verwijder lelijke blaadjes  en snijd doormidden.

Snijd de abrikozen in stukjes.

 

Bereiden

Kook de aardappels met de spruitjes in een laagje water in circa 20 minuten gaar.

Verhit een koekenpan op hoog vuur en bak de spekjes uit. Voeg de abrikozen en de kerrie toe en bak circa 2 minuten mee.

Verwarm de melk. Hoeft niet te koken.

Giet de aardappels met spruitjes af en stoom droog. Stamp fijn met een pureestamper en roer de melk en de boter erdoor. Breng de stamppot op smaak met versgemalen peper.

Verdeel de stamppot over borden en verdeel de spekjes met abrikozen erover.

 

©SoupShack met Ballen

soupshackmetballen@gmail.com

bit.ly/soupshackmetballen