Snijbonen spaghetti met Tomatensaus

SNIJBONEN-SPAGHETTI MET TOMATENSAUS

Ingrediënten voor vier

·         300 gram (volkoren)spaghetti

·         400 g snijbonen

·         2 eetlepels olijfolie

·         een paar blaadjes (platte) peterselie

voor de tomatensaus

·         olijfolie

·         1 kleine ui

·         1 teentje knoflook

·         1 takje verse tijm

·         300 g gepelde tomaten uit blik

·         een snufje suiker

 

Voorbereiden

Was de peterselie, dep droog en hak fijn.

Pel de ui en snipper fijn.

Pel de knoflook en hak grof.

 

Bereiden

Begin met de tomatensaus. Verhit een scheutje olijfolie op een laag vuur en fruit de ui. Voeg de knoflook de tijm, de tomaten en de suiker toe en breng op smaak met zout en peper. Laat ongeveer 15 minuten zachtjes sudderen op laag vuur. Zet weg.

Zet een pan met water op en kook de spaghetti. Snijd de bonen over de lengte in dunne slierten. Breng een pan water aan de kook en kook de bonenslierten in 3 minuten gaar. Giet af en schep samen met de spaghetti door de tomatensaus. Breng alles aan de kook en laat 2 minuten op laag vuur sudderen. Serveer warm, lauw of koud. Garneer met de peterselie.

 

©SoupShack met Ballen

soupshackmetballen@gmail.com

bit.ly/soupshackmetballen