Romige Beukenzwamsoep

ROMIGE BEUKENZWAMSOEP

 

Ingrediënten voor vier

·         700 gram beukenzwam

·         2 rode uien

·         2 teentjes knoflook

·         klontje boter

·         olijfolie

·         15 gram tijm

·         2 groentebouillontabletten

·         120 gram slagroom of roomkaas

·         5 takjes peterselie

 

Voorbereiden

Veeg de paddenstoelen schoon, snijd een stukje van de steel en snijd in plakjes.

Pel de uien en knoflook en hak fijn.

Was de tijm, dep goed droog en rits de blaadjes van de steeltjes.

Was de peterselie, dep goed droog en hak fijn.

Maak van de bouillontabletten een liter bouillon.

 

Bereiden

Zet een grote pan op het vuur en laat deze goed heet worden. Doe de olijfolie en klontje boter in de pan en fruit hierin op matig vuur de ui en knoflook. Voeg de paddenstoelen, peper & zout en tijm toe en roerbak 10 minuten, totdat het meeste vocht verdampt is.

Giet de bouillon erbij, laat aan de kook komen en laat 20 minuten op laag vuur zachtjes koken.

Pureer 2/3 van de soep en giet terug in de pan bij de overige soep en voeg de slagroom of roomkaas toe. Maak af met fijngehakte peterselie.

 

©SoupShack met Ballen

soupshackmetballen@gmail.com

bit.ly/soupshackmetballen