Romansco Indonesia (Torentjesbloemkool met Indonesische swing)

Romanesco Indonesia ( Torentjesbloemkool met Indonesische swing )

 

Ingrediënten voor vier

·         1 romanesco

·         1 sjalotje

·         2 teentjes knoflook

·         150 gram dry roasted pinda’s

·         1 ½ centimeter gemberwortel

·         3 el ketjap

·         5 el kokosmelk

·         1 theelepel sambal oelek

·         peper & zout

·         zonnebloemolie om in te bakken

·         rijst

extra

·         kroepoek

 

Voorbereiden

Snijd de romanesco in roosjes en de stronk in stukjes.

Pel en snipper het sjalotje en de knoflook.

Schil de gemberwortel en snijd ragfijn of rasp.

 

Bereidingswijze

Verhit de olie in een pan. Bak op een laag vuur de ui, knoflook en gember. Voeg na een minuut of twee de sambal toe en roer goed om. Laat heel even meebakken.

Voeg de romanesco en de kokosmelk toe, roer goed om en laat de romanesco met de deksel op de pan op een laag vuur gaar worden. Prik regelmatig want de romanesco mag nog een bite hebben.

Roer voor het opdienen de ketjap en de pinda’s door de romanesco en eet met rijst.
©SoupShack met Ballen

soupshackmetballen@gmail.com