Rodekool Compote

RODEKOOLCOMPOTE

Je kunt de compote koken en opeten, maar ook inmaken. Dan blijft de compote een maand goed.

 

Ingrediënten

·         2 eetlepels olie

·         30 g boter

·         5 rode uien

·         750 g rode kool

·         2 kruidnagel

·         2 mespuntjes kaneel

·         150 ml bouillon van een tablet

·         6 eetlepels honing

·         peper

·         eventueel 2-3 eetlepels azijn

extra

·         2 lege potten met deksel

 

Voorbereiden

Pel de uien, snijd in tweeën en vervolgens in dunne plakjes.

Haal de buitenste bladen van de kool en snijd in tweeën. Verwijder de stronk en snijd de groente fijn.

Maak de bouillon.

 

Bereiden

Verhit de olie en de boter in een pan met een dikke bodem. Fruit de uien tot ze bruin zijn. Schep de rodekool erbij en voeg de kruidnagels, de kaneel, de bouillon en de honing toe. Laat het geheel met de deksel op de pan 10 minuten stoven.

Kook ondertussen de potten en de deksels enkele minuten uit in een pan met water. Zet de potten en de deksels omgekeerd op een schone theedoek tot gebruik.

Breng de compote op  smaak met peper en indien nodig azijn.

Doe de hete compote in de potten en sluit goed af. Zet een kwartier op zijn kop en daarna laat goed afkoelen.

 

©SoupShack met Ballen

soupshackmetballen@gmail.com

bit.ly/soupshackmetballen