Ratatouille met Pasta

RATATOUILLE MET PASTA

 

Ingrediënten voor vier

·         1 puntpaprika

·         1 courgette

·         1 aubergine

·         1 rode ui

·         vitalientjes

·         verse rozemarijn en tijm

·         2 teentje knoflook

·         olijfolie

·         Parmezaanse kaas

 

Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 200°C.

Was de paprika en snijd in ringen. Verwijder de zaadlijsten en zaden.

Was de courgette, snijd over de lengte in vieren en de parten in stukken van 1 ½ – 2 centimeter.

Pel de ui en snijd in ringen.

Pel de knoflook en snijd in plakjes.

Rits de naaldjes en blaadjes van de rozemarijn en tijm.

Vet een ovenschaal in met olijfolie.

Doe de groenten met de blaadjes rozemarijn en tijm in de schaal. Voeg een scheut olijfolie toe en schep door elkaar.

 

Bereiden

Zet de ovenschaal voor 45 minuten in het midden van de oven.

Schep twee keer om.

Voeg na een ½  uur voor de laatste 15 minuten de vitalientjes toe.

Kook ondertussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Giet de pasta af. Serveer de pasta en ratatouille apart.

Lekker met Parmezaanse kaas.

 

Als je geen trek hebt in pasta kun je deze ratatouille ook eten met een homp boerenbrood.

 

©SoupShack met Ballen

soupshackmetballen@gmail.com

bit.ly/soupshackmetballen