Pompoensoep

Pompoensoep

Gebruik voor deze soep een haikido- of hokkaidopompoen.

De schil van deze pompoen is zacht en kan je gewoon eten.

Gebruik in dit recept in plaats van gemalen nootmuskaat en muskaatnoot en rasp de noot zelf.

 

Ingrediënten

·         1 haikidopompoen

·         2 uien

·         2 zoetzure appels

·         1 eetlepel boter

·         1 eetlepel bruine basterdsuiker

·         muskaatnoot

·         peper

·         ½ theelepel kaneelpoeder

·         2 groentebouillonblokjes

Benodigdheden

·         snijplank

·         scherp mes

·         lepel

·         pan

·         staafmixer of blender

·         (nootmuskaat)rasp

Extra

·         Oud brood

·         broodrooster

 

Voorbereiden

De pompoen met koud water wassen en halveren. Verwijder met een lepel de draden en pitten en snijd de helften in stukken van ongeveer 4 cm.

Pel en snipper de twee uien grof.

Was en schil de appels en snijd in vieren. Verwijderen de klokhuizen en snijd de parten in drieën.

Rasp ongeveer een afgestreken theelepel nootmuskaat van de muskaatnoot.

Kook van de 2 bouillonblokjes een liter bouillon.

 

Bereiden

Verhit in een grote pan de boter en fruit de ui 3 minuten. Voeg de pompoen, appel en suiker toe en bak 5 minuten mee.  Roer regelmatig om niet aan te laten bakken.

Voeg de bouillon, de kaneel en nootmuskaat toe.

Laat pompoen en appel in 20 minuten gaar worden.

Pureer de soep en breng op smaak met peper.

Lekker met een gebakken boterham.

 

©SoupShack met Ballen

soupshackmetballen@gmail.com

bit.ly/soupshackmetballen