Pittige Rode Pepersoep

Rode pepersoep, een soep met pit!

Rode pepersoep.

-Ingrediënten voor 2 personen
-1 middelgrote fijngehakte ui
-3 tomaten
-3 rode pepers
-30 gr boter
-1 l bouillon
-peper zout
-peterselie

Soep bereiding (45 min)

Haal de zaadjes en de kern uit de pepers. Snijd 1 peper in schijfjes voor de garnering en leg deze apart. Hak de rest van de pepers en tomaten in kleine stukken.

Smelt de boter in een steelpan en voeg de uien, pepers en tomaten toe. Laat het al roerend circa 5 minuten bakken. Giet de bouillon op het mengsel, voeg peper en zout toe, en breng het aan de kook. Laat het circa 30 minuten sudderen. Zeef de soep hierna om velletjes en pitten te verwijderen.

Garneer de soep eventueel met wat peterselie.

(bron: www.vegetarischerecepten.net)