Pasta met Snijbiet, Courgette en Wortel in roomsaus

Pasta met snijbiet, courgette en wortel in roomsaus

 

Ingrediënten voor vier

·         500 gram pasta (ik gebruik graag penne, maar alle soorten kunnen)

·         2 eetlepels olijfolie

·         1 courgette

·         1-2 wortels

·         in schijfjes

·         600 gram snijbiet

·         1 bosje lenteui, in stukjes gesneden

·         2 teentjes knoflook, fijngesneden

·         120 milliliter witte wijn

·         200-250 milliliter room

·         75-100 gram Parmezaanse kaas

·         peper & zout

 

Voorbereiding

Was de courgette en snijd in reepjes.

Was en schrap de wortels schoon en snijd in schijfjes.

Maak de lenteuitjes schoon en snijd in stukjes.

Pel de teentjes knoflook en snij heel fijn.

Was de snijbiet.

 

Bereiden

Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. Vang bij het afgieten een beetje kookvocht op.

Snijd de stengel van de snijbiet en de bladeren in reepjes. Snijd de stengels klein.

Kook de snijbietbladeren met aanhangend water 5-6 minuten, tot de groente geslonken is. Afgieten en uit laten lekken.

Verhit olie in een pan en bak 5 minuten de uien, knoflook, snijbietstengelstukjes en wortel. Voeg de courgette toe en bak even mee.

Voeg de witte wijn toe en laat dit een paar minuten verdampen.

Voeg de room toe laat een paar minuten zachtjes laten koken, tot de roomsaus tot de helft is ingekookt.

Voeg de snijbiet en de  pasta toe aan de saus en meng goed.

Als laatste de Parmezaanse kaas erdoor roeren. Als de saus te dik is, kun je wat kookvocht van de pasta toevoegen.

Breng op smaak met peper & zout.

 

©SoupShack met Ballen

soupshackmetballen@gmail.com

bit.ly/soupshackmetballen