BoereGoed recepten
Vind hieronder de gezondste recepten die jij kunt maken met onze geteelde producten.
Pompoenlasagne met romige spinazie
Ingrediënten: 3 el pijnboompitten 2 el olijfolie 2 tenen knoflook 600 gram spinazie Paprikapoeder Kastanje champignons 250 gr. ricotta 125 gr. mascarpone
Pompoenmuffins
Ingrediënten: 1 kwart (Hokkaido) pompoen (ca 250 gram) 100 gram amandelmeel 1 ei 2 tl honing
Gemakkelijk lunchrecept met paprika
Ingrediënten: Paprika rood/geel/oranje naar keuze Blikje zalm Blikje mais Mayonaise Yoghurt Ketchup Peper/zout Bosuitje/bieslook/peterselie
Ratatouille met ei en fetakaas
Ingrediënten: 2 eieren 75 gram Fetakaas 100 gram gedroogde groene linzen (of peulvruchten uit blik naar keuze) 1 teentje
Fatima’s tomatensaus, oftewel Charmilla
Ingrediënten: 4 rijpe tomaten, ontveld (zie recept) en klein gesneden 1 ui, kleingesneden 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd optioneel 1
Gepofte knoflook
Ingrediënten: 5 bollen knoflook (of zoveel je wil. 1 is ook goed) olijfolie zout en vers gemalen zwarte peper
Muhammara oftwel gepofte paprikaspread
Ingrediënten: 5 rode paprika's 2 teentjes knoflook (Ik gebruik gepofte knoflook. Dit smaakt zachter. Bekijk het recept op de website)
Bietencarpaccio met appel
Ingrediënten: 2 bieten 1 granny smith appel 2 x 1 tl citroensap 1 tl honing (optioneel) 1 el
Geroosterde groente met quinoabowl
Ingrediënten: 2 kopjes quinoa 4 kopjes water (of de hoeveelheid conform de verpakking) 2 eetlepels olijfolie 1 rode paprika,
Stoof met aubergine en champignons
Ingrediënten: 1 aubergine 200 gram champignons 1 flinke (rode) ui olijfolie 100 ml rode wijn 1 el
Zoete aardappelsoep
Ingrediënten: 500 gram zoete aardappel 750 ml water 2 groentebouillonblokjes 250 gram champignons 1 prei 1 rode