Oranje Pompoensoep

ORANJE POMPOENSOEP

 

De Hokkaido-pompoen is een van het Japanse eiland

Hokkaido stammende kleine variëteit van de reuzenpompoen. Het is een kleine breed ronde, oranjerode of donkergroene pompoen met een gewicht van 1-2 kg. De schil van deze vrucht, kan in tegenstelling tot de meeste andere pompoenen ook worden opgegeten. Het vruchtvlees heeft een nootachtige smaak en een stevige consistentie en bevat nauwelijks merkbare vezels.

Bron: Wikipedia

 

Ingrediënten voor vier

–       8-10 oranje snoeptomaatjes

–       1 oranje puntpaprika

–       1 hokkaido pompoen

–       2 uien

–       aantal takjes tijm

–       ½  theelepel ketmoembar ( gedroogde koriander)

–       1 teentje knoflook

–       ½  liter groentebouillon van een blokje

–       Olijfolie

–       Peper & zout

 

Voorbereiden

Was de pompoen, snijd de pompoen in achten, verwijder de zaden en snijd de pompoen in kleine blokjes.  Je kunt de schil van deze pompoen gewoon eten.

Was de paprika, snij in vieren en verwijder het zaad en snijd in kleine stukjes.

Was de tomaatjes en snijd in vieren.

Snipper de uien.

Hak de knoflook fijn.

 

Bereiden

Doe een scheut olijfolie in een pan. Fruit de uien en voeg de knoflook toe. Roer om en voeg  de tomaat, paprika en pompoen toe en bak even mee. Voeg de bouillon samen met de takjes tijm en de ketoembar toe en laat de soep op laag vuur 30 minuten koken.

Neem de pan van het vuur, verwijder de takjes tijm en pureer de groente met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.

 

©SoupShack met Ballen

soupshackmetballen@gmail.com

bit.ly/soupshackmetballen