Meloen met Balsamicodressing en Ham

MELOEN MET BALSAMICODRESSING EN HAM

Uiteraard kun je de ham weglaten als je vegetarisch bent.

 

Ingrediënten voor vier

·         1 meloen

·         4 takjes munt

·         10 sprietjes bieslook

·         1 theelepel honing

·         2 eetlepel balsamicoazijn

·         4 eetlepel olijfolie

·         Peper & zout

·         100 gram rauwe ham

·         kropsla

 

Voorbereiden

Halveer de meloen en schep met een lepel de pitten uit de beiden helften. Snijd de helften in parten en schil de parten. Snijd de parten in drieën.

Was de munt, dep droog en haal de blaadjes van de takjes. Was de bieslook en dep droog. Snijd beide kruiden fijn.

Snijd de ham in brede repen.

Was de sla en scheur in stukken.

 

Bereiden

Roer de honing, azijn, olie, peper, bieslook en munt tot dressing. Breng eventueel op smaak met zout.

Verdeel de sla over een groot bord. Leg de stukken meloen en de ham erop en sprenkel de dressing erover. Garneer eventueel met wat fijngesneden munt en bieslook.

 

©SoupShack met Ballen

soupshackmetballen@gmail.com

bit.ly/soupshackmetballen