Koolrabi Salade (met Olijventapenade)

KOOLRABISALADE

Voor deze salade heb je olijventapenade nodig. Uiteraard kun

je tapenade uit een potje gebruiken maar wij gaan voor het

zelfgemaakte spul. We gebruiken olijven met pit omdat

deze smaakvoller zijn dan pitloze olijven.

 

Ingrediënten voor vier

Olijventapenade

·         200 gram groene olijven

·         1 citroen

·         1 teentje knoflook

·         2 ansjovis

·         Scheut olijfolie

Koolrabisalade

·         2 koolrabi`s

·         50 gram gepelde walnoten

·         2 volle eetlepels olijventapenade

·         2 eetlepels olijfolie

·         1 eetlepels dille

·         3 eetlepels citroensap

·         peper

 

Voorbereiden olijventapenade

Boen de citroen goed schoen en rasp een ½ theelepeltje van de schil.

Pel het teentje knoflook.

Ontpit de olijven.

 

Bereiden olijventapenade

Maak van de olijven, knoflook, citroenrasp, ansjovis en olijfolie een tapenade met een staafmixer of keukenmachine. Niet te lang pureren, de tapenade mag best grof zijn.

 

Voorbereiden koolrabisalade

Snijd de koolrabi in hele dunne reepjes.

Breek de walnoten in stukjes.

Pers de citroen uit.

 

Bereiden koolrabisalade

Maak van de tapenade, olijfolie, citroensap en dille een dressing. Het geheel moet iets zuur smaken, evt. extra citroensap toevoegen.

Schep de koolrabi, walnoten en dressing door elkaar en breng op smaak met peper.

 

 

©SoupShack met Ballen

soupshackmetballen@gmail.com