Hongaarse Paprikastoof

HONGAARSE PAPRIKASTOOF

Hongarije staat bekend om zijn goulash.

Deze vegetarische versie is net zo lekker.

 

Ingrediënten voor vier

·         300 gram witte rijst

·         2  uien

·         2  teentjes knoflook

·         2 paprika’s

·         4  rijpe trostomaten

·         olijfolie

·         2 eetlepels paprikapoeder

·         2  eieren

·         1 bosje bladpeterselie

·         200 milliliter crème fraîche

·         peper & zout

 

Voorbereiden

Pel en snipper de ui grof.

Pel en snijd de knoflook grof.

Was de paprika’s, halveer ze in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes.

Was de tomaten en snijd in stukjes.

Was de peterselie, dep droog en hak fijn.

 

Bereiden

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook met de paprikapoeder.

Voeg na twee minuten de paprika’s en de tomaten toe en bak circa 10 minuten.

Breng op smaak met peper & zout.

Kluts de eieren in een kom. Roer de eieren door de stoof en gaar de eieren onder

constant roeren in circa 4 minuten.

Roer ten slotte de peterselie erdoor.

Verdeel de rijst over borden. Verdeel de stoof over de rijst en lepel de crème fraîche

eroverheen.

 

©SoupShack met Ballen

soupshackmetballen@gmail.com

bit.ly/soupshackmetballen