Haringsalade met bietjes en zure room

Haringsalade met bietjes en zure room

 

Ingrediënten

·         750 gram vastkokende aardappelen

·         500 gram bietjes

·         1 appel

·         1 kleine ui

·         4 nieuwe haringen

·         125 milliliter zure room

·         3 eetlepels mayonaise

·         5 takjes dille

·         2 hardgekookte eieren

·         1 ui, gesnipperd

·         peper & zout

 

Voorbereiden

Boen de bieten en kook ze in de schil in 20-25 minuten gaar en laat afkoelen.

Schil en kook de aardappelen en laat afkoelen.

Kook de eieren in 5 minuten hard.

Was de dille, dep droog en haal de naaldjes van de takjes.

Pel de ui en snijd fijn.

Ontvel de bieten en snijd in kleine blokjes.

Snijd de aardappels in kleine blokjes

Verwijder de staart en graatjes van de haringen en snijd over de lengte in tweeën. Snijd de reepjes in stukjes.

Pel de eieren en snijd ze fijn.

Snijd de appel in partjes, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes van een centimeter.

 

Bereiden

Meng de zure room, de mayonaise, dille. Breng op smaak met peper & zout.

Doe alle ingrediënten in een schaal en meng voorzichtig.

Lekker met geroosterd brood.

 

©SoupShack met Ballen

soupshackmetballen@gmail.com

bit.ly/soupshackmetballen