Gestoofde Courgette, Tomaat en Basilicum

Gestoofde courgette, tomaat en basilicum

 

Ingrediënten voor vier

·         1 ui

·         1 grote courgette

·         3 vleestomaten

·         2 eetlepels olijfolie

·         peper & zout

·         1 theelepel gedroogde tuinkruiden

·         1 bekertje crème fraiche

·         4 eetlepels fijngesneden basilicum

 

Voorbereiden

Pel en snipper de ui in ringen.

Was en snijd de courgette in plakjes van 2 cm.

Was en snijd de tomaten in blokjes.

 

Bereiden

Verhit de olie in een pan en bak in matig vuur de uien ringen en de courgetteplakjes met wat zou ongeveer 3 minuten. Voeg de tomatenblokjes, de Italiaanse tuinkruiden en 1 deciliter water toe en stoof dit met een deksel op de pan in 10 minuten gaar. Voeg de crème fraiche toe en verwarm nog 3 minuten. Roer de basilicumreepjes erdoor en breng op smaak met zout en peper.

 

©SoupShack met Ballen

soupshackmetballen@gmail.com

bit.ly/soupshackmetballen