Geroosterde Zoete Aardappelen

Geroosterde zoete aardappelen

Lekker met een salade en eventueel een stukje vlees.

 

Ingrediënten voor vier

·         4-6 grote zoete aardappelen

·         1 kleine bol knoflook

·         5 takjes tijm

·         5 takjes rozemarijn

·         olijfolie

·         zout uit de molen

extra

·         ovenschaal

 

Voorbereiden

Was de zoete aardappelen en droog ze goed af.

Snijd de donkere plekjes uit de zoete aardappelen.

Snijd de aardappelen in grote frieten door ze over de lengte in 8 of 16 parten te snijden.

Snijd de bol knoflook doormidden.

Was de takjes tijm en rozemarijn, dep goed droog en rits de blaadjes eraf.

 

Bereiden

Doe de zoete aardappel en de knoflook in de ovenschaal.

Verdeel de kruiden en wat peper over de aardappelen.

Giet een beetje olijfolie over de aardappelen en meng goed door elkaar.

Zet 45 – 50 minuten in de oven tot de aardappelen gaar en knapperig zijn.

Maal eventueel wat zout er over.

Smeer de knoflook over het vlees of eet gewoon bij de aardappelen.

©SoupShack met Ballen

soupshackmetballen@gmail.com

bit.ly/soupshackmetballen