Gekleurde Wortels a la Jaimie Oliver

GEKLEURDE WORTELS A LA JAMIE OLIVER

Wortels zijn samen met erwten het nationale gerecht van Groot Brittannië.  Niet zo gek dat Jamie Oliver het graag klaar maakt.

Op zijn website zegt hij over dit recept:

 

“Ik vind dit een heerlijke manier om wortels klaar te maken. Door ze eerst afgedekt met aluminiumfolie in de oven te zetten stomen ze gaar en werken hun aroma’s en die van de tuinkruiden en de knoflook goed op elkaar in. Wanneer je vervolgens het folie weghaalt, beginnen ze te braden en zoeter te worden. Het is een heel eenvoudige methode, maar wel een methode die een ongelofelijk lekker resultaat geeft!”

 

Ingrediënten voor vier

·         750 gram gekleurde wortels

·         olijfolie

·         rode wijnazijn

·         versgemalen peper & zout

·         een paar takjes tijm

·         4 teentjes knoflook

extra

·         aluminiumfolie

·         ovenschaal of braadslee

 

Voorbereiden

Boen de wortels schoon. Schrap eventueel, maar liever niet.

Plet de knoflook met een groot mes en verwijder de schil.

Was de takjes tijm en dep droog. Verwarm de oven voor op 200 °C of stand 6.

Roer de wortels met een flinke scheut olijfolie, een scheut azijn, de takjes tijm en de tenen knoflook door elkaar.

 

Bereiden

Leg de wortels in een braadslee of schaal, dek ze strak af met aluminiumfolie en zet ze 30 tot 40 minuten in de oven. De wortels moeten net zacht zijn. Haal het folie weg en laat de wortels nog 10 minuten in de oven staan, tot ze mooi bruin gekarameliseerd zijn.

 

©SoupShack met Ballen

soupshackmetballen@gmail.com

bit.ly/soupshackmetballen