Gegratineerde Venkel

GEGRATINEERDE VENKEL  

 

Ingrediënten

·         1 grote of 2 kleine venkelknollen

·         3 eetlepels olijfolie

·         1 teentje knoflook

·         50 g geraspte Parmezaanse kaas

extra

·         bakpapier

 

Voorbereiden

Snijd het groen van de venkel en verwijder de buitenste harde rokken. Hak het groen grof.

Snijd de venkel in tot vlak boven de onderkant, zodat de helften niet uit elkaar vallen. Snijd iedere helft in zessen (of in vieren bij kleine knollen) zonder van de onderkant te snijden. Kook de venkel 12-15 minuten in water tot hij zacht is, giet af en laat afkoelen.

Pel en snipper de knoflook.

Verwarm de oven voor op 180° graden.

Bekleed een ovenschaal met bakpapier.

 

Bereiden

Leg de venkel in de ovenschaal. Roer de knoflook door de olie en sprenkel dit over de venkel. Strooi het venkelgroen en de Parmezaanse kaas over het gerecht en zet het ongeveer 30 minuten in de oven, of tot de venkel goudbruin is.

 

©SoupShack met Ballen

soupshackmetballen@gmail.com

bit.ly/soupshackmetballen