Gegratineerde Aardappelpuree met Kaas

Gegratineerde aardappelpuree met kaas

Gebruik in dit recept niet te veel zout. Parmezaanse kaas

is al zout van zichzelf en we adviseren in dit recept

gezouten roomboter te gebruiken.

Breng de puree dus op smaak met nootmuskaat en

eventueel peper.

 

Ingrediënten voor vier

·         1 kg aardappelen

·         peper & zout

·         50 gezouten roomboter en extra voor invetten

·         een stukje Parmezaanse kaas

·         200 ml melk

·         versgeraspte nootmuskaat

·         3 middelgrote eiwitten

·         200 g belegen kaas bijvoorbeeld cheddar

extra

·         ovenschaal van ongeveer 30 cm

·         staafmixer

·         rasp

 

Voorbereiden

Schil de aardappelen en snijd in even grote stukken.

Kook de aardappelen gaar.

Verwarm ondertussen de oven voor op 220 ºC.

Rasp de Parmezaanse kaas.

Snijd de belegen kaas in blokjes van 1 centimeter

Snijd de boter in blokjes.

Vet de ovenschaal rijkelijk in met roomboter en bestrooi met een paar eetlepels Parmezaanse kaas.

Klop de eiwitten stijf met een mixer. Gebruik een vetvrije schaal!

 

Bereiden

Giet de aardappelen en pureer de aardappelen met een staafmixer. Doe de puree in een  kom en voeg boter toe. Roer de melk, peper en nootmuskaat erdoor. De puree maag vrij vloeibaar zijn. Schep de blokjes kaas door de puree en vervolgens voorzichtig het eiwit.

Giet de puree in de boterde schaal, bestrooi met de Parmezaanse kaas en bak 20-25 minuten in de oven. De puree zal licht rijzen. Serveer onmiddellijk.

 

©SoupShack met Ballen

soupshackmetballen@gmail.com

bit.ly/soupshackmetballen