Dille Mayonaise

DILLEMAYONAISEDeze mayonaise is heerlijk bij zalm of haring, maar ook bij vlees of gewoon vegetarisch.

Kook of bak smakelijke nieuwe aardappelen of krieltjes. Eet met een salade van rauwe andijvie en een lekkere simpele vinaigrette.

Je kunt in plaats van crème fraiche ook room of yoghurt nemen.

 

Ingrediënten

–       dille

–       50 % mayonaise

–       50 % crème fraiche

–       citroen of limoen

–       versgemalen peper & zout

 

Voorbereiden

Was de dille, sla voorzichtig droog en dep na met keukenpapier. Rits de naaldjes van de takjes.

Boen de citroen of limoen goed schoon, rasp de schil van de vrucht en snijd fijn. Pers de vrucht uit.

 

Bereiden

Doe de mayonaise, crème fraiche, dille, rasp en sap van citroen of limoen in een kom en klop goed door elkaar. Breng op smaak met peper & zout.

 

©SoupShack met Ballen

soupshackmetballen@gmail.com

bit.ly/soupshackmetballen