Couscous Salade

COUSCOUSSALADE

Ingrediënten voor vier
• 300 gram couscous
• 0.5 liter water
• 1 perssinaasappel
• 2 citroenen
• olijfolie
• ½ bosje verse munt
• ½ bosje peterselie
• peper & zout
• 1 ui
• 1 puntpaprika
• 1 komkommer
• 15 tomaatjes
• appel
• 2 theelepels kaneel
• 15 druiven

Voorbereiden
Boen de sinaasappel en 1 citroen schoon en rasp de schil van beiden vruchten. Hak de schilletjes fijn en pers de sinaasappel en de citroen uit.
Kook het water.
Doe de couscous in een schaal, giet het uitgeperste vruchtensap, de schilletjes, het gekookte water en een scheut olijfolie over de couscous. Roer goed en zet op zij.
Was de kruiden, dep droog en hak fijn.
Pel de ui en snipper fijn.
Was de paprika, snijd in tweeën, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes.
Was de komkommer, snijd in tweeën, verwijder de zaadlijsten met een lepeltje en snijd in halve maantjes.
Was de tomaatjes en snijd doormidden.
Was de appel, snijd in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de partjes in blokjes. Pers de tweede citroen uit en giet over de appelstukjes. Voeg het kaneel toe en meng met de appels en sap.
Was de druiven, snijd door de helft en verwijder pitjes.
Verkruimel de feta.

Bereiden
Roer de couscous goed door. Voeg de paprika, appel, komkommer, de kruiden, de druiven en tomaten over de couscous en roer door. Breng op smaak met versgemalen peper & zout.

©SoupShack met Ballen
soupshackmetballen@gmail.com
bit.ly/soupshackmetballen