Courgettesoep met zelfgemaakte Pesto

COURGETTESOEP MET ZELFGEMAAKTE PESTO

U kunt deze soep maken met pesto uit een potje, maar

hij is lekkerder met pesto die u zelf maakt.

 

Ingrediënten pesto

·         50 g pijnboompitten

·         1 bosje basilicum

·         50 g Parmezaanse kaas

·         1 teentje knoflook

·         2-3 eetlepels olijfolie extra vierge

Extra benodigd

·         Keukenmachine of blender

 

Voorbereiden

Rooster de pijnboompitten in een koekenpan met antiaanbaklaag. Goed schudden om zwart blakeren te voorkomen.

 

Bereiden

Meng alle ingrediënten in een keukenmachine of blender. Voeg eventueel wat extra olijfolie toe als de pesto te droog is.

 

Ingrediënten courgettesoep voor vier

·         1 courgette

·         1 ui

·         1 eetlepel olijfolie

·         500 milliliter groentebouillon

·         2 eetlepels groene pesto

·         200 milliliter kookroom (eventueel light)

·         peper & zout

Extra benodigd

·         staafmixer

 

Voorbereiden

Was de courgette en snijd in stukjes.

Pel de ui en snipper grof.

 

Bereiden

Bak de courgette en ui op laag vuur in de hete olie.

Voeg de bouillon en de pesto toe en kook de courgette in ca. 8 minuten zachtjes gaar.

Pureer de courgette met het vocht met de staafmixer tot een gladde soep en meng de melk erdoor. Warm de soep nog heel even door en voeg zout en peper naar smaak toe.

 

©SoupShack met Ballen

soupshackmetballen@gmail.com

bit.ly/soupshackmetballen