Chinese Kool (Roerbak)

CHINESE KOOL

 

Ingrediënten voor vier

·         1 Chinese kool

·         3 bosuitjes

·         2 teentjes knoflook

·         5 vitalientjes

·         2 eetlepels zonnebloemolie

·         3 eetlepels zoete chilisaus

·         rijst of mie

 

Voorbereiden

Snijd de kool in grove stukken, was en laat goed uitlekken.

Was en snijd de bosuitjes in ringetjes.

Was en snijd de vitalientjes in vieren.

Pel de knoflook en snijd in dunne schijfjes.

 

Bereiden

Verhit de olie in een wok en roerbak de bosuitjes en de knoflook 1 minuut. Voeg kool toe en roerbak de groente op hoog vuur in 5 minuten beetgaar. Voeg de stukjes tomaat toe en roerbak 1 minuut mee. Breng op smaak met de chilisaus en zout.

Lekker met mie of rijst.

 

©SoupShack met Ballen

soupshackmetballen@gmail.com

bit.ly/soupshackmetballen