Blote Billetjes in het gras (Snijbonen)

BLOTE BILLETJES IN HET GRAS

 

Ingrediënten voor vier

·         1 kg biologische aardappels

·         25 gram boter of een scheutje warme melk

·         400 gram verse snijbonen

·         300 gram cannellinibonen

·         1 eetlepel grove mosterd

·         5 takjes vers bonenkruid

·         3 lenteuitjes, in ringetjes

·         peper & zout

 

Voorbereiden

Schil de aardappelen en snijd in stukken.

Was de bonen en snijd in fijne dunne reepjes.

Spoel de cannellinibonen af en laat uitlekken.

Was het bonenkruid en snijd fijn.

Was de lenteuitjes en snijd in ringetjes.

 

Bereiden

Kook de aardappels gaar en stamp met wat kookwater, zout en boter of melk een puree.

Kook de snijbonen in 5 minuten in gezouten water en giet af.

Verwarm de witte bonen met de mosterd en het bonenkruid zachtjes in een pan. Schep de snijbonen en lente-ui door de witte bonen en warm nog even op. Breng op smaak met peper & zout en serveer met de aardappelpuree en biologische slavinken of een vegaburger.

 

©SoupShack met Ballen

soupshackmetballen@gmail.com

bit.ly/soupshackmetballen