Bloemkoolsoep met Krokante Kruim

BLOEMKOOLSOEP MET KROKANTE KRUIM
Uiteraard kun je de bloemkool combineren met  aardappelen en eventueel een verse worst en een papje. Maar wij gaan deze keer voor ‘bloemkool anders’

Ingrediënten voor 4 personen:
Soep
• 1 ui
• 1 stengel bleekselderij
• 3 teentjes knoflook
• 1 bloemkool
• 1 aardappel
• 2 groentebouillonblokjes
• 800 ml water
• olie of boter
• 125 ml kookroom (slagroom mag ook)
• 1 theelepel cayennepeper

Krokante kruim
• 2 sneetjes oud brood
• 30 gram geraspte Parmezaanse kaas
• 3 eetlepels fijngehakte peterselie/bieslook
• rasp van een halve citroen

Voorbereiding soep
Pel en snipper de ui. Was de bleekselderij en snijd in stukjes. Pel en snijd de knoflook in plakjes. Schil de aardappel en snijd de bloemkool in stukjes.

Bereiden soep
Bak de ui, knoflook en bleekselderij in een pan met olijfolie op een middelhoog vuur even aan tot de ui glazig is. Bak vervolgens de aardappel en bloemkool ook even mee. Voeg het water en de bouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat het ongeveer 20 tot 30 minuten koken.

Voorbereiding krokante kruim
Terwijl de soep kookt verkruimel je de boterhammen, rasp je de kaas, hak je de kruiden fijn en rasp je de schil van de citroen.

Bereiding krokante kruim
Bak het broodkruim krokant in een scheutje olie of boter. Als het brood krokant is, meng je de Parmezaanse kaas door het brood. Bak het kort mee. Meng in een kom het broodkruim met de peterselie, bieslook en citroenschil.

Als de aardappelen gaar zijn, pureer je de soep en voeg je de cayennepeper en de room toe. Verwarm de soep nog even goed door. Serveer met de krokante kruim en lekker grof bruin boerenbrood

©SoupShack met Ballen
soupshackmetballen@gmail.com
bit.ly/soupshackmetballen