Aubergine Puree

Auberginepuree

Eet deze auberginepuree met (gebakken) brood. Maak een lekkere salade van tomaatjes, komkommer, paprika en vinaigrette (verhouding olijfolie en wijnazijn van 3:1.

Voeg zout, peper, verse tuinkruiden, een theelepel mosterd, een theelepel kappertjes en knoflook en 2 eetlepels honing aan toe.)

 

Ingrediënten

·         2 aubergines

·         ½ citroen

·         2 teentjes knoflook

·         1 theelepel paprikapoeder

·         olijfolie (extra vierge)

·         2 eetlepels Griekse yoghurt

·         versgemalen peper & zout

·         2 takjes peterselie

 

Voorbereiden

Verwarm de grill voor op de hoogste stand.

Was de aubergines en laat de kronen zitten.

Prik de schil van de aubergines rondom in met een vork en leg ze op de met aluminiumfolie beklede bakplaat. Zet 20 minuten onder de grill totdat de schil van de aubergines zwart ziet.

Haal de aubergines uit de oven en laat afkoelen.

Pers de citroen uit.

Knoflook pellen en fijn snijden.

Peterselie wassen en goed droogdeppen en fijnhakken

 

Bereiden

Snijd de aubergines in tweeën, schep het vrucht vruchtvlees uit de schil in een schaal en prak fijn met een vork.

Citroensap, knoflook, paprikapoeder, olie en yoghurt toevoegen en alles goed doorroeren. Op smaak brengen met zout en peper.

 

©SoupShack met Ballen

soupshackmetballen@gmail.com

bit.ly/soupshackmetballen