Appel-Uien chutney

Appel-Uienchutney

Maak de chutney in, want na 4 weken is de smaak nog

lekkerder.

Heerlijk bij vlees of gebakken aardappels.

 

Ingrediënten

·         2 appels

·         1,5 deciliter azijn

·         250 gram uien

·         250 gram suiker

·         1 theelepel gemberpoeder

·         1 theelepel kerriepoeder

·         1 theelepel zout

·         ½ theelepel cayennepeper

·         50 gram rozijnen

·         2 lege jampotten

 

Voorbereiding

Meet alle kruiden af.

Was en schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij in stukjes.

Pel en snipper de uien.

Kook de potjes en de deksels uit in een pan kokend water met soda. Of in de vaatwasmachine op de hoogste temperatuur.

 

Bereidingswijze

Doe de azijn in een pan en breng  aan de kook. Doe vervolgens de appel en de uien bij de azijn in de pan en laat trekken op laag vuur.

Voeg na 5 minuten de suiker, de kruiden en de rozijnen toe en roer tot alle suiker is opgelost. Laat het mengsel op laag vuur ongeveer 40 minuten pruttelen totdat de chutney dik is.

Schep de chutney in de twee goed schoongemaakte jampotten. Je kunt de chutney minsten een ½ jaar bewaren. Na opening tijdelijk houdbaar in de koelkast.

 

©SoupShack met Ballen

soupshackmetballen@gmail.com

bit.ly/soupshackmetballen