Andijviestampot met Brie en Tomaatjes

ANDIJVIESTAMPPOT MET BRIE EN TOMAATJES

 

Ingrediënten voor vier

·         1.2 kg kruimige aardappelen

·         1 krop andijvie

·         200 g brie

·         250 gram tomaatjes

·         25 g walnoten

·         200 ml halfvolle melk

·         2 tl gedroogde Italiaanse kruiden

·         peper & eventueel zout

 

Voorbereiden

Schil de aardappelen en snijd in stukken.

Verwijder eventuele lelijke bladeren, was de andijvie, snijd in reepjes en laat goed uitlekken. Snijd de brie in stukjes, de tomaatjes in vieren en hak de walnoten grof.

 

Bereiden

Kook de aardappelen in 20 minuten gaar. Giet af en doe terug in de pan.

Verwarm de melk in een steelpan.

Stamp de aardappelen, meng de  warme melk erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Zet de pan op laag vuur en voeg de gesneden andijvie hand voor hand toe. Schep om tot de andijvie licht geslonken is. Schep de brie, walnoten en kruiden door de stamppot.

 

©SoupShack met Ballen

soupshackmetballen@gmail.com

bit.ly/soupshackmetballen