Aardappel omelet met Snijbiet
aardappelomelet met snijbiet
Deze aardappelomelet kun je zowel warm als koud eten. Lekker als bijgerecht of snack bij een wijntje (of helder bruisend water), maar ook goed te ten als hoofdgerecht met brood en een groene salade bijvoorbeeld van andijvie met een eenvoudige vinaigrette.
Ingrediënten voor 1 omelet · snijbiet · 2 aardappels · 50 gram (belegen) kaas · 2 teentjes knoflook · sjalotje · 4 eieren · olijfolie · peper & zout Was de snijbiet, laat uitlekken en snijd klein. Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes van 1 centimeter. Dep goed droog. Rasp de kaas. Pel de knoflook en sjalot en snipper fijn. Klop de eieren los in een grote schaal. Doe nog een scheutje olijfolie in de pan en bak de aardappelen bruin en gaar. Doe op het einde de knoflook en sjalot erbij en bak die nog een minuutje mee. Schep de snijbiet, de aardappel, de kaas door de geklopte eieren. Maal ruim peper en eventueel wat zout over de eieren en roer om. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en giet het eimengsel erin. Bak op matig vuur en keer als het ei is gestold met behulp van een groot bord de omelet om en bak de andere kant nog een paar minuten.
©SoupShack met Ballen |
bit.ly/soupshackmetballen