Aardappel omelet met Snijbiet

aardappelomelet met snijbiet

Deze aardappelomelet kun je zowel warm als koud

eten. Lekker als bijgerecht of snack bij een wijntje (of

helder bruisend water), maar ook goed te ten als

hoofdgerecht met brood en een groene salade

bijvoorbeeld van andijvie met een eenvoudige vinaigrette.

 

Ingrediënten voor 1 omelet

·         snijbiet

·         2 aardappels

·         50 gram (belegen) kaas

·         2 teentjes knoflook

·         sjalotje

·         4 eieren

·         olijfolie

·         peper & zout
Voorbereiden

Was de snijbiet, laat uitlekken en snijd klein.

Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes van 1 centimeter. Dep goed droog.

Rasp de kaas.

Pel de knoflook en sjalot en snipper fijn.

Klop de eieren los in een grote schaal.
Bereiden Doe een scheut olijfolie in de pan, zet het vuur laag en doe de helft van de knoflook en sjalot in pan. Laat een minuutje meebakken tot de olie de smaak van de knoflook en uitjes heeft. Voeg de snijbiet toe en laat onder voortdurend roeren slinken. Doe in een schaal en zet apart.

Doe nog een scheutje olijfolie in de pan en bak de aardappelen bruin en gaar. Doe op het einde de knoflook en sjalot erbij en bak die nog een minuutje mee. Schep de snijbiet, de aardappel, de kaas door de geklopte eieren. Maal ruim peper en eventueel wat zout over de eieren en roer om.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en giet het eimengsel erin.

Bak op matig vuur en keer als het ei is gestold met behulp van een groot bord de omelet om en bak de andere kant nog een paar minuten.

 

©SoupShack met Ballen

soupshackmetballen@gmail.com

bit.ly/soupshackmetballen