Koolrabi

1,25

Woensdag vóór 13.00 uur besteld, vrijdag of zaterdag boodschappen in huis!

per stuk

Beschrijving

Koolrabi is de knolvormige, verdikte stengel van een koolplant. Anders dan koolraap groeit koolrabi boven de grond. Rauwe koolrabi smaakt selderij-achtig. Gekookt lijkt de smaak op die van bloemkool, maar net wat pittiger. Koolrabi bevat naar verhouding weinig calorieën, is rijk aan vitamine C en vezels en is bovendien een bron van kalium. Je kunt koolrabi het beste in de koelkast bewaren.

Koolrabi smaak

Koolrabi kan zowel rauw als gekookt gegeten worden. Rauwe koolrabi smaakt selderij-achtig. Gekookt lijkt de smaak op die van bloemkool, maar net wat pittiger.

De kleine, jonge knollen zijn zachter, sappiger en minder vezelig dan de grote.

Je kunt koolrabi zo gebruiken:

  • Reepjes in salade met appel en hazelnoten.
  • Koken met blokjes winterwortel.
  • In zijn geheel koken, uithollen, vullen met ham en champignons en 20 minuten in de oven.
  • In salade met peer en rozijnen.
  • Reepjes met een dipsausje als hapje.
  • In soepen.
  • Vullen met zilvervliesrijst of mager rundergehakt

 

kijk hier voor een leuk recept:

 

Anderen kochten ook: